Affirmationer

AffirmationerHur ofta brukar du säga orden “typiskt”, “jag lyckas aldrig med det här”, “det blir alltid så här” “jag visste det”, “det går inte”, “vad dum jag är”, “det är hopplöst” osv? Om vi anade hur mycket skada sådana tankar ställer till med skulle vi slutat med dem för länge sedan. Det är aldrig någonsin hopplöst! Bestäm dig för att sluta säga orden alltid och aldrig i negativa omdömen om dig själv. Det som händer när du tänker negativt om dig själv är att du hindrar positiva omständigheter att nå fram till dig. De negativa tankarna skapar negativa omständigheter. Du måste ersätta det negativa med det positiva, så att positiva omständigheter kan börja skapas.

När du kommer på dig själv med att säga eller tänka de orden, säg genast något positivt istället, för att radera ut det negativa du just tänkt. Om du till exempel klandrar dig själv för att du inte hunnit städa, och du hör dig själv tänka “jag lyckas aldrig hålla mitt hem snyggt”, vänd genast påståendet till ett positivt. “Jag har inte hunnit städa den här veckan, för jag har ganska mycket att göra och jag behöver vila också. Det gör inget, jag städar en annan dag.” Säg meningen högt, och lägg märke till hur du känner dig när du hör orden uttalas. Benåda dig själv. Befria dig från känslan av skuld. Om du försover dig en morgon – klandra inte dig själv, säg till dig själv “jag behövde nog den här extra timmen av sömn”. Då förvandlar du det negativa till en välsignelse, och du kan tillåta dig själv att känna tacksamhet för den extra timmen du fått sova. Det är ju ändå inget du kan göra åt saken. Förlåt dig själv omedelbart och gläd dig åt den gåva du fick på köpet! Gör det till en vana att handla så och du kommer att må så mycket bättre!  

Tyck om dig själv – Välj det! Tänk goda tankar om dig själv. Du kanske inte är van vid att höra goda omdömen om dig själv, och du kanske inte tror på dem, men det spelar ingen roll, för när du uttalar positiva tankar om dig själv sker en förändring i ditt inre. Negativa omdömen bryter ner dig. Positiva bygger upp. Självklart, eller hur? Varför är det då så svårt att leva efter den devisen? Varför går så många många människor, trevliga, snälla, vänliga och duktiga människor, omkring och klandrar sig själva dagligen? Bestäm dig för att sluta med det idag! Börja bygga upp dig själv och säg positiva saker om dig själv – även om ingen annan gör det.

Se dig själv i spegeln och säg till dig själv: “du ser bra ut, du är snygg” och så ler du åt dig själv i spegeln. Alla människor har tyvärr inte glädjen att få höra en annan människa uttala kärleksförklaringar varje dag. Då får vi göra det själva. Säg “jag tycker om dig Ingela, du är bra”. Känn vad skönt det är att höra de orden.

Säg ofta till dig själv: “det där gjorde du bra, Ingela”, “å, vad jag mår bra”, “det här är jättekul”, “det kommer att gå bra” osv. utan att vara sarkastisk eller ironisk. Mena vad du säger, även om du inte helt tror på det eller håller med. Låtsas att du menar det. Spela lite teater. Sådana ord får dig att må bättre. De ökar din självkänsla.

Det finns ännu en anledning att använda sådana ord ofta. När du gör det bearbetar du den omedvetna delen av hjärnan så att den tar till sig information och tror på den. Den omedvetna delen av din hjärna kan inte skilja på verklighet och fantasi. Och den består av 5/6 av hjärnans hela kapacitet. Betänk detta faktum. En enormt stor del av vår hjärna (nästan hela hjärnan egentligen) består av våra omedvetna tankar. Det innebär att det är något väsentligt som pågår därinne. Här ligger våra absolut största och viktigaste krafter. Efter ungefär 3-4 veckor (21-30 dagar) har hjärnan etablerat en ny vana, ett nytt sätt att tänka. Då kommer du att tro på det du säger även på det medvetna planet. Därför är detta sätt att arbeta med sig själv så viktigt. Det är inte flum eller hokus pokus. Det finns vetenskapliga belägg för att det fungerar så.

Tips: Stop negative thinking now! – bli av med de negativa tankarna med hypnos i din mp3-spelare eller iPhone.

Kommentarer

Följ oss! :)

Facebook949
Facebook
Google+97
http://helandetankar.se/affirmationer">
YouTube18
LinkedIn454
Pinterest14
Pinterest