Glädje och passion – starka kryddor i förändringens gryta

pinkblossomSkratt och humor är viktiga faktorer för hälsa och välbefinnande. Skratt är en gåva som vi alltid har till vårt förfogande i vardagen. Det är gratis och det gör oss friska. Skratt lossar spända muskler och stärker immunsystemet. Det finns all anledning att vara glad! Vi behöver skratta varje dag!

Att vara glad och må bra är fundamentala förutsättningar för framgång på alla nivåer. Jag talar inte om någon påklistrad glädje, utan den glädje som kommer inifrån. Alla människor har något att glädjas över. Jag har gått igenom mycket smärta och sorg. Jag har förlorat en son, en far, en mor, jag har fått brottas med svårigheter av flera slag. Men jag har lärt mig att när man fokuserar på det som är positivt får man mer av det positiva. När jag går längs den trafikerade bullriga vägen och omges av betong och asfalt väljer jag att se den lilla ensamma blomman som sticker upp mitt i asfalten. Den gläds jag åt. Jag låter den fylla mig med hopp och tillfredsställelse. Det finns skönhet i världen och den envisas med att visa sig mitt i det fula.

Jag väljer att vara glad åt det jag har fått. Ett hem, en familj, vänner, god hälsa, armar, ben, fem fingrar på varje hand, syn och hörsel, mat på bordet… Självklart kan jag bli ledsen ibland. Men jag har övat mig i att fokusera på det goda, det vackra, det som gör mig glad. Då får man en positiv grundton som gör att man är trygg när det stormar.

När vi väljer glädje på detta medvetna sätt – det är ett val – så blir det mycket lättare att förverkliga våra planer och nå våra mål.

Kommentarer

Följ oss! :)

Facebook949
Facebook
Google+97
http://helandetankar.se/gladje-och-passion-starka-kryddor-i-forandringens-gryta">
YouTube18
LinkedIn454
Pinterest14
Pinterest