Mat är solenergi som fått fysisk form

Det finns så många som har åsikter om hur vi bör äta. Använd ditt förnuft och framför allt: lyssna på kroppen. Den ger dig viktiga signaler om hur den vill bli behandlad och vilken mat just du bör eller inte bör äta. Personligen äter jag gärna enligt tallriksmetoden – mycket grönsaker, gärna fisk eller kyckling, men jag avstår från mörkt kött och fläsk, för att jag vet att jag mår bättre av det. Min kropp sa ifrån när jag åt kött, framför allt köttfärs. Jag fick ont i magen, och sedan jag slutat med köttet mår jag mycket bättre. Idag märker jag väldigt snabbt om jag håller på att äta något som jag inte borde. Jag har lärt mig vara lyhörd för kroppens signaler. De signalerna kan vara helt olika för olika personer, så därför är det alltid svårt att ge generella råd. Om du vill ha personlig rådgivning är mitt tips att du söker upp en kostexpert som gör en analys av just dina matvanor.

Vi kan använda vår tankar för att förändra vårt matbeteende. Vare sig det handlar om att äta mer hälsosamt eller att gå ner i vikt (eller upp i vikt) så finns fungerande vägar att nå dina mål. Tips: Hypnosfiler som du lyssnar på i lurar är ett bekvämt och effektfullt sätt att nå resultat. Här är en länk till ett engelskt företag som specialiserar sig på hypnos i mp3-format. De har ett imponerande bibliotek med hypnosfiler i snart sagt alla möjliga kategorier. Hög kvalitet, låga priser. Jag rekommenderar ett besök på deras webbplats där du enkelt kan ladda ner de ljudfiler du är intresserad av: Hypnosis Downloads – Healthy cooking

Vi behöver både fett, kolhydrater, proteiner och tillskott i form av vitamin, mineral, aminosyror, antioxidanter. När kroppen (och själen) är i balans behöver vi inte mer än så. Ibland kan balansen rubbas av olika orsaker och då kan vi behöva lägga till produkter som återställer den. Kosttillskott i form av vitaminer och mineraler behöver dock de flesta av oss, även om vi äter grönsaker och frukt.

Det finns flera bra nätbutiker med hälsokost av hög kvalitet. Välj en butik som har ett stort sortiment med allt från vitaminer och mineraler till omega 3 och annat som just du behöver.

Läs mer av mina hälsotips här!

Kommentarer

Följ oss! :)

Facebook949
Facebook
Google+97
http://helandetankar.se/mat-ar-solenergi-som-fatt-fysisk-form">
YouTube18
LinkedIn454
Pinterest14
Pinterest