Rensa i din inre och din yttre miljö

maskrosSjälen liknas ibland vid en trädgård. I trädgården finns en mångfald av växter som behöver vård. Där finns även ogräs, precis som i en vanlig trädgård. Vi behöver vara trädgårdsmästare i vår egen själ. Vi behöver rensa i det inre, förlåta oförrätter, göra oss av med onödig bråte som hindrar trädgården från att blomstra och vara så vacker som Gud tänkt att den ska vara.

Att vårda den inre trädgården innebär att regelbundet se över att det vi planterat får plats att växa. Om vi planterat goda tankar får vi varje dag hålla koll på att de goda tankarna finns kvar och blir fler. Vi kan inte slå oss till ro. Ogräs får snabbt fäste om vi inte ser upp. Det handlar om att välja bort sådant som inte bidrar till trädgårdens skönhet och funktion. Det handlar om att vattna, ge näring, ansa och klippa.

Titta till de späda plantorna, och se till att de kan växa till sig och bli ordentligt rotade. Samtidigt ska du plantera fler hela tiden. Trädgården kommer att bli stor och full av vackra blommor till glädje för många, inklusive dig själv.

På samma sätt behöver vi rensa i vår yttre miljö. När du får bort alla pappershögar, gamla kläder, trasiga prylar och annat som du med största sannolikhet aldrig kommer att använda, då kommer du att må bättre och känna dig fri på ett nytt sätt. Ta en röjarhelg och rensa i ditt hem så du får den ordning du vill ha och behöver. Men ta inte för mycket åt gången. Dela upp det, så ger du inte upp så lätt.

Kommentarer

Gillar du den här sajten? Berätta för dina vänner! :)