Tacksamhet – ett verktyg för positiv förändring

gladjeDu har förändrat dina tankar om dig själv och andra. Du vet vad du vill och varför du vill det. Du har skrivit ner dina mål och du visualiserar regelbundet. Nu kommer den stora utmaningen. Det är här de flesta tappar greppet och ger upp, eftersom det de önskar sig inte visar sig omedelbart. Var beredd på att det kan ta tid. Det kommer att hända om du tror och känner tillit till processen.

Tvivel och rädsla är känslor som uppstår ur tankar. Negativa tankar. Om vi ger dem näring, odlar dem, växer de och drar till sig negativa omständigheter. De positiva saker vi önskat oss dras längre bort från oss. Det vi fokuserar på får växkraft. Därför bör vi fokusera på positiva tankar som föder tro och tillit. Det är effektivt motgift.

På samma sätt som du arbetade med att förändra tankarna om dig själv och andra kan du nu förändra dina tankar om dina omständigheter. Även om du inte tror på dem ska du mata dig själv med tankar som uttrycker tro.

Ett effektivt sätt att göra detta är genom att tacka. Uttryck tacksamhet över det du har och det du ska få, som om du redan fått det. Att tacka föder positiva känslor, och känslor är kraftfulla verktyg. Jag kan inte tjata nog om dem.

Tacka för allt du har och allt du kommer att få. Tacka för den du är, din familj och dina vänner. Tacka för allt du kan komma på – din kropp, att du får äta dig mätt, att du mår bra (även om du inte gör det) och att en ny dag börjat och du får möta den, till exempel. Saker som vi så lätt tar för givna – ja, de är givna, så varför inte tacka för dem? Pröva och se hur bra det får dig att känna dig.

Hemligheten ligger i att uthålligt hålla fast vid de tankar vi vill se bära frukt. Ger vi upp tankarna för tidigt hinner de inte manifesteras i vår omvärld. Ofta låter vi tankarna vandra iväg och fladdra från den ena idén till den andra – det är inte underligt att vi inte når våra önskade resultat. Fokusering är nyckelordet. Vattna de plantor du helst vill se växa.

Fortsätt på detta sätt varje dag, gör det till en livsstil, och du kommer att se resultaten enligt lagen om attraktion. Du drar till dig det du skapar i dina tankar. Ett annat sätt att säga det är: det du sår får du skörda. Många är vi som har sett att det är sant

Kommentarer

Följ oss! :)

Facebook949
Facebook
Google+97
http://helandetankar.se/tacksamhet-ett-verktyg-for-positiv-forandring">
YouTube18
LinkedIn454
Pinterest14
Pinterest