Jag ger dig det jag har

Jag ger dig det jag har

Att förvalta mitt pund

Vi är kallade att ge vidare till andra av det vi fått. När vi gör det ger vi också tillbaka till Honom, som är alltings ursprung och källa. Och när jag ger av mina gåvor händer det förunderliga, att gåvorna växer och blir till mer…Det är budskapet i sången ”Jag ger dig det jag har”.

För två veckor sedan framförde jag min låt ”Jag ger dig det jag har” för första gången, i en gudstjänst i Kyrkans Hus i Filipstad. Den var då alldeles nyskriven, och jag kompade mig själv på piano.

Temat för gudstjänsten var ”Goda förvaltare”. När jag tänker på att förvalta, tänker jag först och främst på vår jord och naturen och vårt viktiga ansvar för den. Vi blev skapade och fick leva här på jorden och Gud sa att vi skulle bruka den och ta hand om den. Han gav oss makten över alla djur och växter och över himlens fåglar. Det står att läsa i Första Mosebokens första kapitel. Men att förvalta mitt pund handlar för mig också om att använda de gåvor vi fått var och en, i form av talanger och förmågor, goda egenskaper och styrkor. Dem har vi fått för att dela med oss av till varandra, inte sätta under en skäppa och dölja för världen. Det blir ingen välsignad av. Vi är kallade att ge vidare till andra av det vi fått, och när vi gör det ger vi också tillbaka till Honom, som är alltings ursprung och källa. Det handlar min sång om. Jag vill ge honom det jag fått. För när jag ger av mina gåvor händer det förunderliga, att gåvorna växer och blir till mer…

Jag tror att den är den bästa kristna låt jag gjort, och kanske en av de bästa låtar jag skrivit på svenska. Och ändå är den egentligen så enkel. Det finns inget stick, bara en kort brygga mellan vers och refräng. Men ofta är det just det enkla som går till hjärtat. Därför ville jag gå in i min studio och göra en lite mer genomarbetad version, vilket jag tycker den förtjänar. Här är resultatet, hoppas ni gillar den! (Kan med fördel lyssnas på i hörlurar.)

Dela gärna!

Kommentarer
Gilla och följ Helande Tankar: