Herren bevarar dig, i hans skugga får du vandra, han går vid din sida. Ps 121:5

Herren bevarar dig, i hans skugga får du vandra, han går vid din sida. Ps 121:5

Ett gott nytt nådens år

Herren bevarar dig, i hans skugga får du vandra, han går vid din sida. Ps 121:5
Herren bevarar dig, i hans skugga får du vandra, han går vid din sida. Ps 121:5

2018 var ett ovanligt år på flera sätt. Ovanligt väder, ovanliga händelser i världen och i svensk politik. Läget för jordens klimat och vår miljö har öppnat ögonen hos många och skapar stor oro. Men för den som tror att det finns en Gud finns det hopp mitt i allt det mörka.

Min himmelske Far finns alltid vid min sida och är med mig genom allt. Det är inte alltid så lätt att tro, men jag upplever att Han vill uppmuntra mig att inte ge upp, att fortsätta tro vad som än händer.

Vid nyår är det många som försöker ta sitt liv. Många lyckas också. Flera av Bibelns författare vet vad det vill säga att leva i depression. De vänder sig till Gud i desperation och ropar förtvivlat om hjälp i sin svåra situation. Och Gud har lovat att höra den som ber med ett ärligt och öppet hjärta. Han är aldrig långt ifrån någon av oss.

Herre, skynda att svara mig, jag orkar inte mer. Dölj inte ditt ansikte för mig, då blir jag lik dem som lagts i graven.

Psaltaren 143:7

2018 var ett svårt år i mitt liv. Jag har fått tuffa smällar av livet under året och jag är glad att det äntligen är slut. Nu går jag framåt med min himmelske Far vid min sida och jag har varit med om tillräckligt många personliga möten med Honom för att orka tro att Han bär mig genom allt, både det svåra och det lätta.

En sak jag har lärt mig är att Han verkligen hör och svarar när vi ber, om vi gör det med ett ärligt och sant hjärta och tålmodigt söker Hans svar. Om du, liksom jag, har varit med om svåra saker i livet, önskar jag att du nu vill be med mig en bön om Guds hjälp och beskydd när vi nu går in i det nya året. Här är min bön:

Herre, jag vet att du ser alla oss som kämpar med sorg, besvikelse, ilska, ensamhet eller hat. Du vet hur det känns att vara människa och du gråter med oss när vi gråter. Jag ber att du ska röra vid oss nu, var och en, som ber denna bön med mig. Låt oss få känna din omsorg och din oändliga kärlek till oss! Du vill ju att vi ska leva och att vi ska må bra! Hjälp oss att se att du finns där alldeles nära, Herre. Du är lika nära som luften jag andas. Hjälp mig uppleva din närhet och din värme! Jag vill leva, Herre. Visa mig den väg du har planerat och förberett för mig och som jag hela tiden går vilse ifrån! Jag vill tro på dig och tro att jag är värdefull för dig. Låt mig vara i din famn. I Jesu namn, amen.

Jag önskar dig, min vän, ett Gott Nytt År! Dela gärna denna sida med någon du tror kan behöva den.

Ingela

Kommentarer
Gilla och följ Helande Tankar: