Ett större perspektiv

Ett större perspektiv

Ett större perspektiv

I sociala medier upplever jag ofta att så många verkar tycka att de vet bäst, de vet vad som är rätt och fel, de har rätt att döma andra offentligt. En skrämmande brist på självinsikt, känner jag. Är jag likadan?

Jag har skrivit en text igen. De brukar bara komma över mig, ofta när jag har mycket annat att tänka på, ibland när jag är extra stressad eller mår dåligt. Men jag kan aldrig ignorera dem. När en låt eller text tränger sig på måste jag bara sätta mig ner och skriva.

Jag vet inte om det ska bli någon musik till denna text. Det får vi se. Den duger ganska bra som den är, som dikt. Utgångspunkten var ett slags syndabekännelse, men den blev även en trosbekännelse och en bön om hjälp. Jag hoppas att texten fångar lite av nutidsmänniskans benägenhet att inte se sina egna fel, sin oförmåga att se bort från sitt ego och se sin medmänniska.

I sociala medier upplever jag ofta att så många verkar tycka att de vet bäst, de vet vad som är rätt och fel, de har rätt att döma andra offentligt. En skrämmande brist på självinsikt, känner jag. Är jag likadan? Ingen är utan synd, står det i Bibeln. Kanske behöver även du och jag rannsaka oss innan vi dömer och bedömer varandra. Här är min text:

Ett större perspektiv

Jag ser inte helheten
jag förstår inte Universum
men jag säger att jag har svaren
på frågor som människor har

Jag förminskar min syster
missförstår min broder
dömer och bedömer
jag vet vad som är rätt och bra

Men i min ensamhet gömmer jag
min oro och litenhet
jag ser att mitt liv har gränser
men du finns i evighet

Jag använder mig själv som måttstock
tillvaron kretsar kring mig
jag är inte den jag innerst längtar att få vara
och det finns mycket jag inte kan förklara

Jag vill vara stark
visa andra att jag kan
vill att de ska se och höra mig
men vad behöver de av mig?

Allt kan ta slut
varje minut som du ger mig vill jag ge en ny innebörd
jag tror att när du rör vid mig kan jag bli hel
och mer lik dig, du som är sann
Förvandla mig

Tag mig i din famn och bär mig
du som känner mig och vet vem jag är
håll mig nära ditt hjärta
älska mig trots allt jag är
jag tror att du måste lyfta mig
så jag ser ett större perspektiv
ta min hand och led mig
genom snårstigen som är mitt liv


Kommentarer
Gilla och följ Helande Tankar: