Glädje

Odla kärlek - sprid glädje
Odla kärlek – sprid glädje

Skratt och humor är viktiga faktorer för hälsa och välbefinnande. Skratt är en gåva som vi alltid har till vårt förfogande i vardagen. Det är gratis och det gör oss friska. Skratt lossar spända muskler och stärker immunsystemet. Det finns all anledning att vara glad! Vi behöver skratta varje dag!

Jag talar inte om någon påklistrad glädje, utan den glädje som kommer inifrån. Alla människor har något att glädjas över. Jag har gått igenom mycket smärta och sorg. Jag har förlorat en son, en far, en mor, jag har fått brottas med svårigheter av flera slag. Men jag har lärt mig att när jag fokuserar på det som är positivt får jag mer av det positiva. När jag går längs den trafikerade bullriga vägen och omges av betong och asfalt väljer jag att se den lilla ensamma blomman som sticker upp mitt i asfalten. Den gläds jag åt. Jag låter den fylla mig med hopp och tillfredsställelse. Det finns skönhet i världen och den envisas med att visa sig mitt i det fula.

Jag väljer att vara glad åt det jag har fått. Ett hem, en familj, vänner, god hälsa, armar, ben, fem fingrar på varje hand, syn och hörsel, mat på bordet… Självklart kan jag bli ledsen ibland. Men jag har övat mig i att fokusera på det goda, det vackra, det som gör mig glad. Då får jag en positiv grundton som gör att jag är trygg när det stormar.

Vi kan välja att vara glada åt det vi har och får i livet. Och vi kan glädjas åt själva upphovet och källan till våra liv och våra glädjeämnen – Gud. När vi gläds i Honom växer glädjen.

Kommentarer

Gillar du den här sajten? Berätta för dina vänner! :)