Mina bästa hälsotips

Mina bästa hälsotips
Mina bästa hälsotips

Glöm inte bort kroppen! Gud som har skapat oss vill att vi ska må bra till kropp, själ och ande. Dessa tre är en helhet, de hör ihop. Så ta hand om dig!

Vårt välbefinnande har med många faktorer att göra. När vi mår som bäst har vi en god självkänsla, bra kondition, måttlig stress, starkt immunsystem, bra energi, vitalitet, glädje och livskvalitet.

För mig är det viktigt med rörelse, motion, avspänning, beröring, massage, god andningsteknik, allsidig kost och kosttillskott.

Något av det allra viktigaste tror jag är att ha en meningsfull uppgift i sin vardag, något som får mig att vilja stiga upp på morgonen. Det kan vara ett jobb eller något jag gör på fritiden, men det är viktigt att jag ger utrymme åt det som ger mig energi och glädje. Då orkar jag med också det som känns lite tungt ibland.

För mig är en levande gudstro grunden för hälsa på alla plan. Min relation till Jesus Kristus är det som håller mina själsliga och andliga behov fyllda.

Mina bästa tips
Ät och drick hälsosam mat och dryck. Ta vitaminer, mineraler och Omega-3 varje dag. Gärna mjölksyrabakterier för tarmen t.ex Probioplex. Fasta och gör en tarmsköljning någon gång om året, och rensa ut gamla slaggprodukter. Ät fiberrik kost och drick grönt eller vitt te, eller Oolong, för att hålla tarmen igång och fylla på med antioxidanter. Örtteer är också bra.

Vårda din kropp, Klä dig snygg (för att du ska känna dig snygg, inte i första hand för andra). Tyck om dig själv och tyck att du är vacker!

Avsätt daglig tid för dig själv. Du kan kalla det meditation eller stillhet, avspänning, avkoppling eller vad du vill. Själv tycker jag om ordet kontemplation mer än meditation. Det viktiga är inte vad det kallas utan vad du gör av det.

Ta några djupa andetag då och då varje dag. Visste du att hela 70 % av kroppens slaggprodukter avlägsnas genom utandningsluften?

Kommentarer