Mina bästa hälsotips

Mina bästa hälsotips
Mina bästa hälsotips

Hälsa och personlig utveckling innebär för mig ett liv med välbefinnande – ökad självkänsla, förbättrad energi och vitalitet, bra kondition, minskad stress, stärkt immunsystem, mycket glädje och livskvalitet.

Ett sådant liv kan uppnås med rörelse, motion, aktiv och passiv avspänning, beröring, massage, god andningsteknik, allsidig kost och kosttillskott.

Något av det allra viktigaste är att du har en meningsfull uppgift i din vardag, något som får dig att vilja stiga upp på morgonen. Det kan vara ditt jobb eller något du gör på fritiden, men det är viktigt att du ger utrymme åt det som ger dig energi och glädje. Då orkar du med också det som känns lite tungt ibland.

För mig är en levande gudstro grunden för hälsa på alla plan. Min relation till Jesus Kristus är det som håller mina själsliga och andliga behov fyllda.

Mina bästa tips
Ät och drick hälsosam mat och dryck. Ta vitaminer, mineraler och Omega-3 varje dag. Gärna mjölksyrabakterier för tarmen t.ex Probioplex. Fasta och gör en tarmsköljning någon gång om året, och rensa ut gamla slaggprodukter. Ät fiberrik kost och drick grönt eller vitt te, eller Oolong, för att hålla tarmen igång och fylla på med antioxidanter. Örtteer är också bra.

Vårda din kropp, Klä dig snygg (för att du ska känna dig snygg, inte i första hand för andra). Tyck om dig själv och tyck att du är vacker!

Avsätt daglig tid för dig själv. Du kan kalla det meditation eller stillhet, avspänning, avkoppling eller vad du vill. Själv tycker jag om ordet kontemplation mer än meditation. Det viktiga är inte vad det kallas utan vad du gör av det.

Ta några djupa andetag då och då varje dag. Visste du att hela 70 % av kroppens slaggprodukter avlägsnas genom utandningsluften?

Kommentarer

Gillar du den här sajten? Berätta för dina vänner! :)