"Sökaren" - eller "Du kallar mig" - eller någon annan titel, vad ska sången heta?

"Sökaren" - eller "Du kallar mig" - eller någon annan titel, vad ska sången heta?

Ny sång – men vad heter den?

Jag blev tillfrågad om jag ville sjunga i kyrkan och då ville jag gärna skriva en ny sång för det tillfället. Läs min sångtext och säg vad du tycker sången ska heta!

Ibland är det lustigt hur en ny sång kommer till. Denna gång tänkte jag jobba vidare på någon gammal oavslutad sång som jag sparat. Jag har en bunt med sådana alster, jag brukar kalla dem ”snuttar” eller ”scraps” och det händer då och då att jag tar fram en snutt och gör en ny hel låt av den. Det kan vara en ensam refräng som legat i över tjugo år och sedan får nya verser och blir användbara.

Jag blev tillfrågad om jag ville sjunga i kyrkan och då ville jag gärna skriva en ny sång för det tillfället. Jag tog alltså fram min plastmapp med snuttar, och hittade en som kunde passa. Och jag kom igång och jag fick nya ord och en ny melodi och plötsligt insåg jag – det fungerar inte. Det är två olika sånger. De passar inte ihop. Så jag släppte taget om den gamla snutten och så var en helt ny sång född.

Det som är lustigt är att jag ändå hade hjälp av den gamla refrängen, utan den hade det inte blivit som det blev. Den satte igång skaparprocessen.

Och här är den, min nya sång, men jag kunde inte bestämma vad den skulle heta. Antingen ”Sökaren” eller ”Du kallar mig” eller något annat. Läs gärna texten och kommentera om du vill rösta för det ena eller andra namnet. Eller någon helt annan titel. Ännu har jag inte gjort någon inspelning av den, så du får tänka dig en melodi. Men jag kommer att framföra den till gitarr nu på söndag i gudstjänsten i Vasakyrkan i Filipstad klockan elva. Välkommen att lyssna då om du har vägarna förbi!

Vers 1:
Jag söker en varm och vänlig plats
trött på att gå i regn och mörker
Hela mitt liv var jag en sökare
så många frågor utan svar
visste inte vem du var
Hörde du bönen som jag viskade?
Kände du såren i min själ?

Vers 2:
Jag har förlorat all min tid
och jag har brutit alla löften
Såg du min kamp när allting rämnade?
Jag ville väl men allt blev fel
Tag min oro, gör mig hel!
Hörde du skriket som jag dämpade?
Stod du intill mig när jag föll?

Refr.
Nu kallar du, du kallar mig
du kallar mig vid namn
Jag är på väg, jag tar ett steg
du sträcker ut din hand
Du lockar mig, du ler så varmt
jag längtar till din famn
och natten blir som dag där du går fram

Vers 3:
Jag bygger en båt av hopp och tro
som går över djupa svarta vatten
Var du min boj när stormen rasade?
Var du en klippa i mitt hav?
Båten höll och du stod kvar
När jag steg ut blev du mitt ankare
tvekande börjar jag att gå

Refr.
Nu kallar du, du kallar mig
du kallar mig vid namn
Jag är på väg, jag tar ett steg
du sträcker ut din hand
Du lockar mig, du ler så varmt
jag längtar till din famn
och natten blir som dag där du går fram

Coda:
Du är kärleken som sökte mig
Låt mig alltid bo i ditt hem av ljus


(c) Ingela Berger

Kommentarer
Gilla och följ Helande Tankar: