Tacksamhet och tacksägelse

Tacksamhet och tacksägelse
Tacksamhet och tacksägelse

Tacksamhet är ofta något vi känner när det går bra för oss och vi mår bra. Men tacksägelse är något vi kan uttrycka oavsett hur vi har det och hur vi mår. Att tacka kan i själva verket skapa välmående och tacksamhet.

Uttryck tacksamhet över det du har och det du ska få, som om du redan fått det. Att tacka föder positiva känslor, och öppnar dig för att ta emot helande och välsignelse.

Tacka för allt du har och allt du kommer att få. Tacka för den du är, din familj och dina vänner. Tacka för allt du kan komma på – din kropp, att du får äta dig mätt, att du mår bra, att en ny dag börjat och du får möta den, till exempel. Saker som vi så lätt tar för givna – ja, de är givna, så varför inte tacka för dem? Pröva och se hur bra det får dig att må. Och när du mår bra finner du nya anledningar till att tacka.

Tacka för Guds gåvor, hans hjälp och närvaro i ditt liv.

Tacka för att just du är här på jorden just nu och att du fått förtroendet att vara den du är till glädje och välsignelse för andra.

Tacka för den största gåvan: att hur din livsväg än varit och vad du än tänker och tror om dig själv så får du ta emot universums Skapares befrielse i Jesus Kristus, som är vägen, sanningen och livet.

Hemligheten med tacksägelse är att vi tillåter Gud att välsigna oss. Han älskar oss och längtar efter vårt gensvar – tacksägelsen. Han vet vad vi behöver och genom att tacka honom får vi vattna de plantor vi helst vill se växa i Guds rike och i våra liv.

Kommentarer